Posts

Showing posts from November, 2013

I sing this song for you..."Sepanjang Jalan Kenangan "

Its been a long time I thought of singing a song untuk kawan2 yang singgah di blog ni.hasrat tercapai last few days. Masa tu rumah gelap pekat. Power failure.
    My son was sittng nearby, so dalam gelap tu di terangi cahaya lilin I sang a song.My favourite song yang I used to sing masa dulu2. Kira ni lagu wajib la..ha ha.
    Untuk Uncle AL yang pernah minta nak dengar suara, Angie and Queenie and Uncle Lee also among them..ini la lagu untuk mu..
    Untuk semua kawan2 bloggers..kalau tak sedap jangan marah..memang dah lain dari suara masa muda2 he he..If you hear some whispers before the song please ignore..ha ha .


CLICK HERE TO LISTEN :)


     TQ for listening .....

PRIZE GIVING DAY...

Image
On Wednesday, we had this Prize Giving Day for the pupils. Saya in charge persembahan murid. So masa free bawa la budak2 to the hall, practised itu ini with two other teachers.

     Rasa cepatnya masa berlalu.Time really flies kan?  pejam celik pejam celik dah habis another year.bertambah la lagi umur...he he.

           Girls from standard 3 and 6. Menari tarian indang...Baju? ambik ja baju melayu abang masing2. selendang kain batik . Di ikat sekuntum bunga di bahu.Done. Sekolah kampung mana boleh suruh beli macam2...kesian depa.



          Suddenly I thought of "Bila Larut Malam " by Saloma. Mula2 ambik girls saja to dance and sing.Then we spotted this young talent.The boy in front who suddenly got up and twist. Apa lagi, let him lead the twist. The above photo was masa introduction of the song.Music tak masuk lagi masa ni...


                Tudia dah start dah. See how he did the twist..like a pro. Baru darjah satu. Everyone clapped.His mother was there too in the …

Baju hitam ?

Image
Berbaju hitam ? What is the significant of wearing black in general? Many people are against this color. they say wearing black can be overpowering.(which I dont believe).
            I think its flexible and quite versatile too. setuju dak kawan2 ?

            To older women black clothing will highlight dark lines around the chin and the eyes..I start to believe this when they give very good evidence. faces of elder ladies in black looking like they are 80 years old although they are only in their 50s. In other words black ages the face..

           Suddenly I start to love black in spite of all these opinions against it. I have my own reasons..peduli apa orang kata apa kan..dah kita suka ..


     Men wear suits and coats in black.They appear masculine. and smart. What about us ? pompuan ? I think we will look elegant? sexy ? sophisticated ? what is the best word to describe.Lets hear from the men's point of view. from Uncle Lee or Uncle AL...or Mr Zul ?

          …

Terima kasih Mak Chaq..

Image
Kerana budi baik seorang dermawan, maka kanak2 ini happy sangat ..Sorang rakan blogger kita Mak Chaq berhajat nak sedekah kepada murid2 miskin sekolah saya. Selepas bersembang2 dengan dia maka saya pun membanci berapa orang yang betul2 susah .
      Dapat la 14 orang kemarin.Ada lagi sebenarnya, tapi kerana masa singkat tak sempat nak selidik sorang2.Saya panggil cleaner , dia orang situ. so she knows yang mana budak susah, yang mana sederhana.
     So aturlah jadual kelas supaya selepas rehat free, tak atur budak tak dak cikgu pulak.Ajak 2 orang kawan yang free bawa budak2 dalam 3 buah kereta, ke pekan Arau lebih kurang 6 KM from school.Mula2 nak ke Kangar tapi memandangkan keadaan disana lagi sibuk dengan nak kawal budak2 lagi..msti susah sikit kan?


              Nak trackbottom tapi tak tau nak cari size...tengok aja masing2.Cikgu tolong pilih, ukur baru tiap sorang pegang hak masing2..

 Then cari beg sekolah pulak..bukan main pandai pulak memilih..yang murah tak mau he he.…