Wednesday, 18 March 2015


  Saya nyanyi untuk anda semua..terimalah."Fatwa Pujangga."



        
                                        
              Khas untuk pengunjung blog yang tak sepertinya ini. terimalah sebuah lagu untuk hiburan anda.Lagu ini telah saya nyanyikan semasa hari persaraan guru besar saya akhir tahun lepas.masa buka ni suspen sikit.tunggu beberapa saat baru boleh play dan dengar suara saya tau.so sabar....
              Sorry ada satu bahagian selepas chorus yang telah tiba2 hilang pulak suara saya...kita bukan recording artist  penyanyi cerok dapor saja..sorry kalau ada flaws sana sini.Just for you all.here it is.
               A present for u all from the very bottom of my heart.  ..hope to hear yr comment soon. kalau suka nanti boleh letak lagi lagu2 lain pulak. Enjoy....



27 comments:

  1. saya dah dengar lagu ni...menyanyi ceruk dapor pun lemak merdu. jiran sebelah pun boleh terkedu mendengarnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nieda, jiran pun dh muak..haha.asal masuk dapor nyanyi.bukan apa .kan letih bila berhempas dgn periuk belanga.So to make myself feel a little relax, nyanyi la...lpas satu satu..smpai siap smua masak.

      Delete
  2. Sedap suara...tak sangka...Dari suara mcm Pn Inda ni nampak mcm orang muda lagi... ai syokla jadi anak murid cikgu yg suaranya lunak merdu mcm ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx Aisy, tak da mudanya.hati yg muda kut...budak2 memang suka dgr..siap bertepuk lupa diri kalau sebut nak nyanyi..

      Delete
  3. wow.... ada bakat terpendam....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi dear, terpendam smpai berkarat dah..

      Delete
  4. Replies
    1. salam Zana.hope u are doing fine there.

      Delete
  5. Sedapnya suara...bakat terpendam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear Zai, boleh la utk hibur hati sndiri.

      Delete
  6. Aduhaii....mendayu dan merdu sungguh. Out of no reason, boleh sedih pula dengar. Kak...you should join the professional league. Seriously...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Aziela. memang sdih lagu tu ..thinking of someone I met a long time ago..sob sob.

      Delete
  7. IMMM... oh my goodness, your voice sounds amazing, your tone, so soothing...i macam nak keluar airmata. The words of the song has never meant so much. Gosh, the entertainment industry betul2 rugi ... I love it. Hope to hear more..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Angie.this is the voice of me, an old lady who suddenly thought of her sweet time way back 36 years ago..that was a long time indeed.but they are still fresh in my heart..

      Delete
  8. salam. cantik rupa parasnya, semerdu suaranya..secantik.hatinya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnx Mak Wardah..sekali sekala kita nyanyi peneman sunyi.

      Delete
  9. alamak aunty.tak leh bukak lak..tunggu blk rumah baru boleh godek

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear harnida..dah dengar?

      Delete
    2. aunty..dengaq dah..patutla tgk tajuk macam kenai ja lagu ni..
      tapi part paling ingat tang chorus tu..ni lagu zaman cheq kecik dulu..macammana boleh tau pun cheq x tau..hahah

      Delete
    3. sebab lagu ni evergreen Harnida.thats why kebanyakkan org tau melodinya kalau tak pun senikatanya.

      Delete
  10. Sedap......

    Selamat hari guru cikgu.. baru ni pi perlih, sehari ja pun.. tapi dan la beli harum manih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi makchaq.awat tk singgah.kalau mai sini msti beli harum manis kan? tapi hati2 kerana di Perlis pun ada orang tertipu beli harum manis tapi di bagi buah lain...peniaga yang tk bertanggung jwb.menipu org luar yg tk kenal hrum manis.kesian.

      Delete
  11. rindu kat teacher. dah lama I tak jenguk. tetiba rindu zaman gasak beblogging. :)

    ReplyDelete