Friday, 13 September 2013

penutup sambutan merdeka..meriahnyaaaaaa....


                    Today, sekolah ada majlis penutupan sambutan bulan merdeka yang di lancarkan 2 minggu lepas..
    Never expect the pupils (the parents actually) took the initiative to really prepare anak2 for the  merdeka fancy dress.
       
      Tengok... how creative.There are a few more who were not in the photo..just imagine kalau teachers wear like this? me..no way.3 hari tak habis gelak.
     Kain rentang hanging di belakang tu ialah capan merdeka, where cikgu dan budak2 cap jari mereka dengan warna2 yang terdapat pada jalur gemilang..
    

           Ini antara class yang masuk pertandingan kelas ceria merdeka. Beautifully decorated.Initiative cikgu nya yang very creative..macam2 di gunting, digantung di lekat.di bahagian hadapan kelas ada lagi pasu2 bendera...

       kayuhan merdeka, ada berjalan ada cycling, sambil melaungkan merdeka dan mengibarkan bendera bagi yang ada bendera..Orang kampung punya happy keluar tengok ramai2...cikgu2 accompanied the pupils..takut ada driver tak da mata ...


                                 ready to go, listening to Uz Sihan giving instructions..

                                                     Pertandingan lagu2 patriotik..

              Me, representing the other teachers...disuruh nyanyi lagu patriotik jugak...so I sang 'pahlawanku ' and "perwira"..dengan penuh perasaan...he he..
         yang tak best the blouse I was wearing was quite big.tailor jahit sambil tidur kut.and I  tak sempat repair..lengan baju boleh masuk dua lengan lagi..but nobody noticed.they thought it was one of my fashion...ha ha

 
       Jadi juri masa pertandingan lagu patriotik budak2....sambil bersuka ria dan bergelak ketawa dengan kawan2...(pangkat anak2) I am twice their age.The two nearest to me sama age dengan my eldest daughter..
     Anyway I was happy yesterday...semua flowed smoothly as planned. Till next year..salam merdeka.
     
                     like always....smile an everlasting smile..

indamarya.14thSep.

31 comments:

  1. baju budak2 tu sapa yg jahit,mak depa ke?kreatif..

    cikgu..pitching tak lari ke hehe..:)
    leh masuk kilauan emas tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamsiah, I used to sing dulu2.pjg crita.nsib baik saya pilih utk tidak truskan menyanyi.or else mgkin tk jdi cikgu...

      Delete
  2. Teringat arwah Sudirman bila tengok baju bendera tu...so creative.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaitun, mak bapa di sekolah ni kalau ada prtandingan2 mcm ni memang depa suka..yes vry creative..pndai mereka-reka mcm2 .somthng different.

      Delete
  3. Macam2 rupa bentuk baju bendera tu IM..seronok anak2 tu

    ReplyDelete
  4. Acik Erna, budak2 pakai apa pun comei kan? ada brsampin ada baju kurung, ada blouse saja..ada satu suit..siap slendang.ada lagi yg tk masuk masa nk brgambar tu..budak2 besa la bukan boleh boleh duduk diam satu tempat.nak dapt seramai ni pun jenuh cari merata..

    ReplyDelete
  5. wahhhh...... hebatnya cikgu pandai nyanyi, mesti gempak dewan tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. MystoryPic, cikgu depa nyanyi msti budak2 suka..walaupun lagu tu bukan di zaman depa..trnnganga tengok.tapi saya selalu dah nyanyi disekolah like on English fun time.budak dh slalu dgr saya nyanyi he he.

      Delete
  6. I knew it! Iiiiiiii knew it!!!! just by looking at you, I knew dat you are sumone who can sing. hik hik hik.
    teacher takmo ke upload video teacher nyanyi, teringin nak dengaq.
    neway, it's good to look at young children masih excited with our flag even in September.
    Kadang2 habis je August, tiba2 semangat merdeka pun hilang. (macam I ni, selalu terlupa ~hadeh!)
    way to go children!

    ReplyDelete
    Replies
    1. My beautiful friend RedRose, bukan tak da video saya nyanyi.in fact banyak dlm simpanan.tapi rasa segan semacam nak share.yg ada dlm earlier post pun saya dah save dlm smpanan.nanti la tunggu mjlis besar sikit kita bagi dgr ok..
      just you wait....tk cr dear.

      Delete
  7. my dearest pretty fren...can't wait la nak dengar you nyanyi...
    takyah la tunggu majlis besar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. then kena mai sini..dgr live.he he.will serenade a song for you smbil makan2.amacam? boleh.

      Delete
    2. nanti cuti sekolah boleh? I takut u slalu busy.sure will sing for you berapa lagu u request.There's a hotel sini.the musician is my friend he he.

      Delete
  8. Hi IndaMarya, hey, we must do a duet one day, sing 'Bengawan Solo', ha ha ha.
    Love all the pics....and your sekolah looks so clean, neat and tidy.
    The kids really look cute too....
    Love your classy outfit.....You sure have style, with the looks to match....not to mention that vert disarming smile of yours.
    Love the way you hold that mike......
    Have a fun day....simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.
    Ps, oh ya, as a temporary measure to keep myself busy as I stopped blogging my old cheritas....
    I started a 'Chatterbox' at my pondok, ha ha.
    Just chats and gossips for nothing else better to do, ha ha.
    Lee.

    ReplyDelete
  9. hi, Lee, wow so you start a chatterbox? gd .at least you are still with us yr fans..now you dah jadi celebrity.Those girls out there started crying when u wanted to quit blogging..he he.peminat banyak ni..
    well duet Bengawan Solo? boleh saja.u sing two lines I continue with another two lines.when it comes to chorus, "mata air mu dari Solo"...I nyanyi you played the backup part..and the last part nyanyi together..apa macam? boleh ?
    ok have to cabut, want to read what you chattered there in yr chat box.tk cr my friend.

    ReplyDelete
  10. anak2 murid kreatif , cikgu2 sporting, saling kerjasama, dah tentu menjadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. BUNDA, yes betul sgt2.budak2 tu creative sungguh.and cikgu semua sporting.ibu bapa yg dtg tengok pun sporting jugak.It was a wonderful day.

      Delete
  11. Pejam2 mata sambil bayangkan akak pakai baju cam gitu...ahahaaa...

    Baju zaman sekarang ni macam2 fesyennya kak jadinya org pun tak peduli sangat tapi elok juga kalau dak mau kena tegoq macam2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi cikgu kena sopan sntiasa.kalau nk try sexy2 kat dlm bilik saja.he he.

      Delete
  12. Wah semangat sungguh la teacher menyanyi.. buleh masuk astro nih heheh.

    Wah tak sangka parents sendiri yang create baju dari bendera tu.. meme kreatip :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekdaa, mana gmbar perut besar nak tengok? dh brapa bulan? tak mengidam ke? ni dh lari dari jalan cerita ni.he he

      Delete
  13. Seronok... teringat sambutan merdeka masa sekolah... la ni tak sambut apa2 dah... cikgu2 menag beruntung...masih dapat sambut penuh semangat macam ni...

    Post la video cikgu nyanyi... nak jugak dengaq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti la...pelan2 saya upload.now tak rasa nak share lagi..he he.

      Delete
  14. salam..
    aunty memang suka nyanyi kan?
    mesti suara sedap ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang suka nyanyi.sntiasa..on saja.bukan radio biasa, radio asli he he.di sekolah pun sama .sambil budak2 menulis teacher dia menyanyi..they enjoy.nmpak jari depa dok tap meja ikut beat..best kan?

      Delete
  15. Love the way U always seem to have fun.. Budak2 tu esp yang debab2 sikit tu kalau dok depan I memang I cubit2 pipi (my son always kena, hehe).. Well am sure U sang well (can tell from the expression muka), bila la nak dpt peluang dengar yr voice ye Kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah tunggu my son balik.he cn play the guitar well.nanti I will sing my favourite 'sepanjang jalan kenangan 'for you all,lagu lama.yg record masa nyanyi kat sekolah tu tak boleh share sebab masa bridge tu I dok bersembang dgn budak2 and teachers.nmpak tk best..nanti nk kena edit I tk pndai..ha ha.

      Delete
    2. Oh yes record yr singing.. nak dengar ni. I nak signup ngan yr fan club nanti Kak.. :)

      Delete
  16. Hi dear IM, sorry baru ada kesempatan singgah pondok you yang molek ni. Have been occupied with the 50th M'isa Day Celebration in Sabah.. Kena coordinate persembahan pentas 41 anak2 buah hehe.. so rehearsals pun start 3, 4 hari sebelum...aduss.. malam2 tak cukup tido. Yg lucu, time rehearsals cuaca elok sangat. So the day came, 16th Sept.,hujan lah pula. Nasib baik kejap je tapi kami adalah basah sikit. Oooppps.. ape hal i pula cerita lebih kat pondok you ni hahaha..

    Wow, Cikguuuu...I nak dengar you nyanyi lahhh..one day share lah ye. And hey, your baju nampak cantik ape. Tak nampak besar pun. Colour pun cantik. Mcamana lah agaknye suara cikgu gorjess ne ye... misti sedap. Shh.. you know what, dulu2 waktu muda2, I put ada nyanyi tau hahaha..tapi skrg dah tak nanyi dah...my suara dah tak mcm dulu .. ishh.. lagi lah I cerita pasal diri lebih2 hahaha..

    Take care dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi flawless, well I dah boleh agak, you msti sibuk giler.last week before the penutup merdeka tu, I was not feeling well sebab kerja banyak,last2 jadi pening n demam.tapi the day kena nyanyi tu I enjoyed habis..maklum buat bnda kita minat.balik rumah terus makan ubat..(ni la akibat dh tua masih nk menyanyi lagi?
      but u know wat my friend, singing has help me alot all the way since I was small. suka duka semua nyanyi tu la like giving me a remedy to heal and help a little besides my doa to the Almighty.my mum used to say jgn nyanyi di dapor nanti dpat husband tua..mana ada? he he.
      yes I do hope one day we cn meet face to face and we can do a duet? he he.
      jgn krja kuat sgt.umur kita ni kena brhati2..rehat kena banyak.I dh kena last week.You tk cr Angie.

      Delete