Saturday, 6 September 2014

hanya pada MU...Allah.




            Orang kata lagi dekat nak peksa jangan mengajar lagi.biaq budak relax..betui ke?


                      This morning at school..while waiting for all to come. My pupils and I sat on the bench and talked like old friends..I shared their stories, little2 things..we got closer that way..

                lagi dekat nak melangkah ke dewan peksa lagi kerap saya jumpa budak2 dan pesan itu ini..Primary school pupils are not like university students..experience has taught me..lagi dekat tarikh peksa lagi kerap kena sembang.Petua itu petua ini..


              My last words ." dont disapoint me.."
              All of them answered together. "insyaAllah teacher "

      Hanya kepada MU kami berserah..rahmatmu mengatasi segala..rahmati kami ya Allah.berkati usaha ku dan kasihani kanak2 ini. bantu mereka utk berjaya. hanya KAMU mampu melakukannya. Amin.

19 comments:

  1. Banyak pengalaman & banyak petua teacher ni hehe.

    Saya takut exam erkkk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dulu pun takut exam, now takut bagi pihak anak2 murid...

      Delete
  2. takde anak yg amik UPSR..saya terlupa pulak exam yg makin hampir...
    bertuah murid2 tu dapat cikgu yg prihatin..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap tahun rasa cm ni.walaupun dh puluhan tahun mengajar thn 6 tapi ttap takut..sebab tu jadi gelabah.mcm tk cukup lagi ajar depa ..

      Delete
  3. Kak IM, I am in the office, tapi jiwa dan otak kat Port Dickson...Uwaaaaaaa!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. besa la anak sulung nk ambik peksa. I guess masa I dulu pun rasa cm ni masa anak sulung nk ambik UPSR.,sampai dok umah tnggu dia buat latihan.bhnti makan dn smbhyg saja.time dia malas buat latihan saya buat sesi soal jawab.saya tnya dia jawab.bila dia malas jawab, saya baca saja dia dgr....hasilnya wow fantastic.!

      Delete
  4. Hi IM, you have done your best that you could to equip these children with relevant knowledge, preparations and guidance on how to tackle and win the battle......don't worry dear...everything will be fine, in His will.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dearest Angie..I hope so too.may they pass wth flying colors..cikgu dh letih.I knw they are tired too...

      Delete
  5. Semoga anak2 murid cikgu berjaya cemerlang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq makchaq.ramai juga dlm kumpulan kelas tu yg prnah merasa duit sedekah makchaq sebelum raya hari tu...moga mkchaq terus di rhmati dan di limpahi rezeki..

      Delete
  6. Kak zai sampai lupa tentang peperiksaan..anak2 semua dah besar hehe...

    Semoga dipermudahkan buat semua murid2 indamarya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dear. saya walaupun anak2 dh besar pjg masih mendmpingi budak2 UPSR kerana kerja saya mcm ni...moga Allah rahmati.

      Delete
  7. moga semuanya dapat menjawab dgn tenang
    *ticer yang tak tenang nih, hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes Ifra betui betui betui..gelabah..lagi dkat nak UPSR lagi berdebar2 rasa jntung mcm nk jmpa byfriend date prtama masa muda dulu he he.

      Delete
  8. Salam...apa cerita ..apa komen murid2 cikgu pasal kene ulang balik paper sains n english...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. depa terjelepuk terduduk bila saya beritau.Letih.Saya pun letih.ni trpaksa smbung mengajar lagi, ulangkaji lagi, latihan lagi, homework lagi, extra class lagi...OMG..dh trpaksa.

      Delete
  9. Teacher santekkk..tentu murid tak jemu mengadap muka teacher seharian..tak pe la..kena resit pun he he..

    ReplyDelete