Saturday, 20 September 2014

My childhood friend is here...!



             She was my childhood friend.berkawan sjak dulu sampai sekarang. She is now living in KL with her children. Been a long time since she last came, since we last met..
             Last week on Wednesday pi ambik dia kat airport Kepala Batas Alor Star . Then mulala sessi jejak kasih with her relatives. I took her to see her aunties, cousins, uncles and neighbours masa di sini dulu.
             I took her around Perlis.Negeri kecik , sat saja dah habis satu negeri..Mana nak bawa melawat?
            
            Makan laksa di Kuala Perlis, beli buah2 kampung on the way, Pdg Besar beli buah lagi, and blouses( which are not cheap any longer )..
            
This morning took her to Tasik Melati. No one was there until masa nak melangkah balik. Ada couple makan angin .They snapped our photo together.
          

                                                        Beautiful Tasik Melati.

         
                                                              Breathtaking...

                                                  Rasa nak ambik bunga tu...

                                                 Berlatar belakangkan kilang simen

                    Then we went to Timah Tasoh Resort. Lagi cantik. No one was around..sunyi.

                Bilik2 untuk di sewa sapa2 yang ingin bermalam...( takut! !) heard macam2 cerita.



                                        The place was  beautiful..Cant find good enough words to describe.


            And tonite she 'll be leaving to KL..flight 830 pm. balik umah tengok cucu2 yang ditinggalkan di sana.

23 comments:

  1. lawa rumah tu .
    taman melati kat mana tu? cantik pemandangan

    ReplyDelete
  2. not taman melati dear, Tasik Melati di Perlis la..rumah tu hanya sebhagian dari rumah2.semua lain2 tau.ada besar ada kecik.depends on yr budget.cantik semua.

    ReplyDelete
  3. saya plan nak bercuti kat timah tasoh resort tu..baru plan..betul ke ada mcm2 cerita..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamsiah, saya pun dgr dri mulut org brcrita.tempat tu mcm keras sikit.tak mau nk ulas mlm2 ni takut...siang ok kut.

      Delete
  4. Gosh IM, your gambar are so well-taken.. this coming from someone yang memang suka ambik gambar hehehe.
    I have never been to Perlis.. been to lots of places, tapi disana belum lagi..look so nice, clean, lovely. Hope to one day visit there. You be my tourist guide .
    By the way, you and your friend look amazing..

    ReplyDelete
    Replies
    1. camera biasa saja Angie..maybe because the weather was fine so the photo turned out ok. But after a fw minutes there hujan trun lebat.nasib baik smpat ambik a few shots.
      well u r welcome here.if u feel like coming i will love to tke u around. msti best kan?

      Delete
  5. Kak zai pun dah sampai timah tasoh memang mendamaikan. Next time datang nak bawa anak2.

    Sayang sepanjang jalan nak ke Padang Besar tanah terbiar baru nampak getah dan sawit ditaman. What happen to pokok tebu ? nampak kilang masih ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kilang hanya proses gula mentah yg di import.Tebu dh tk ditanam lagi...
      memang kalau nk tenang hati pemandangan di Timah Tasoh sgt membantu..rasa lega tengok kehijaun, tengok air dan bukit2.

      Delete
  6. Ada tak rasa back to the teenage years? Seronok kalau dapat spend time with someone dear from the past kan? And kak..as usual, you look gorgeous!

    Psst : Another 8 more days for English papers....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang rasa la Aziela,we used to play together, main masak2, main kawin2( where I insist to be the bride he he).
      we spent the nights sembang atas katil smpai pkl 2 lebih.cerita pasai hidup masing2, pasai anak cucu..tk sdar jam berjalan..
      yes a fw days more..aduhhhh.rasa brdebar2, moga Allah permudahkan semuanya.kesian kanak2.

      Delete
  7. Assalamualaikum...
    Aunty..apa habaq?
    sorry sangat x sempat nak chit chat with u...

    sure aunty bz skarang dgn kes upsr ni kan..

    nanti cuti sekolah la kita sembang panjang ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam, anakanda ku.yes I am tremendously busy these fw days.maklum la...
      ok nanti I wll call if I am not too busy.tk cr dear.

      Delete
  8. Tasik Melati semakin cantik. Nanti nak bawak anak2 jalan kat sana bila balik Perlis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes Aina, smkin cntik tasik ni..org tk ramai..sunyi .

      Delete
  9. Cantiknya tasik tu kak... gambar pun semua lawa2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes dear wa.mai la melawat Perlis.

      Delete
  10. Hello IndaMarya, how you doing? Wow! Sekali lagi, WOW! Tengok your pics malam tidur susa datang. Baik pun tengok gambar...kalau you jalan, saya driving, da tentu hantam back of a bus or masuk longkang. Habis cherita!
    That is a beautiful baju you wearing. Always love your fashion styles.

    Love that place where pics taken. Very scenic and friend taking the pics very good photographer too.
    You stay beautiful, simpan satu lagu dalam hati.
    Best regards.
    Lee.

    ReplyDelete
  11. Hi Lee, its a long long long time since I last heard from you. nk masuk blog u pun tk boleh since I tk update blog lama u sdah buang I punya ticket masuk bin..he he.well these places are just a few kilometres frm my place.tapi tk da apa sana.orang pun takdak..sunyi sepi.kalau pergi sorang2 bahaya tau.takut ada org jahat la..now dimana pun tk slamat.Malaysia bukan macam dulu where you cn move around freely on yr own.tambah2 lagi ladies.lagi takut..
    well u tk care too my friend and simpan banyak lagu dalam hati.ha ha.stay young and keep those wrinkles bawah topi..org tk nampak.he he

    ReplyDelete
  12. I just like the valuable information you supply in your articles.

    I'll bookmark your weblog and take a look at again right here
    regularly. I'm fairly sure I'll be informed lots of
    new stuff proper right here! Good luck for the next!

    Also visit my website ... flashcard cho be

    ReplyDelete
  13. Hello IndaMarya, how you doing'? Senang datang pondok saya.
    Best regards.
    Lee.

    ReplyDelete
  14. Hi IndaMarya, drop by to say hello. Lama tak update posting? Very nice pictures of you and your friend. The scenery gambar also very nice.

    Have a nice day, take care.
    Amelia

    ReplyDelete
  15. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete