Tuesday, 16 September 2014

payung jangan tinggal...



Dear readers and friends..

       Bila mengenjak ke usia lanjut ni, rupanya bawa payung sangat berguna..
Last 2 days I was in Cameron . Dengan hujan nya , dengan licinnya..maka payung di tangan sangat membantu..

      Orang kiri kanan tengok ja.Tapi semua akan faham, makcik sorang ni pakai payung to support herself in case there're  holes here and there. ..boleh juga membantu kalau tanah tak rata kan..If I am younger maybe I would use the umbrella for self defence..kalau ada org kacau.kan?

      Dalam bahasa mudah ni peringkat awal pakai tongkat la..he he...



                                   Hi sweethearts out there..Saya dengan payung ...tak lepas tu.

    I was thinking about UPSR actually. Pi mana pun suka duduk mcm ni now. bertongkat dagu.Perihal budak2 kena re-sit for the exam keep bothering me..Kesian budak2 and kesian cikgu2.
    Entah apa pula soalan yang nak keluar. My year 6 pupils are now in KL. Rombongan sekolah. Everything dh plan..takkan nak cancel pulak. When the break is over they have less than 10 days to continue struggling for those two papers. Science and English...Adoi.letihnya ..
   Apa pun kena senyum juga.sebab senyum itu pengubat hati...
  


17 comments:

  1. sediakan payung sebelum hujan. wah gitu! I miss you teacher! ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. I miss u too dear.km salam aunty to the beautiful young lady of yours

      Delete
  2. Replies
    1. my menantu punya.dia memang fanatic dgn ungu..

      Delete
  3. Macam usia kak zai ni memang sesuai bawa payung kalau pergi jenjalan. Bukan sebab ada lubang atau batu tapi kaki dah mula tak kuat hehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes my dear, kalau jln rata kita relax.kalau jumpa tanah tinggi rendah kita buat tongkat payung tu..he he

      Delete
  4. Makchaq pulak selalu tertinggai payung... selalu kena redah ujan.. kadang2 sampai lencun.
    Memang kesian kat budak2 yg nak kena ambik semula upsr..tapi insyaAllah klu dah ready..soalan macam mana pun depa ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes Makchaq. Ramai di antara depa tu yg makchaq pernah drma juga .from my class.kesian trpaksa smbung extra class bagai.

      Delete
  5. sediakan payung sblom ujan'hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadi perisai sebagai snjata boleh utk gadis2 cantik jelita.Bagi saya yg dah kerepot ni buat sbagai tgkat je la..

      Delete
  6. Saya tak suka payung tapi kena sukakan jugak kalau hujan hahaha.

    Kannn? Kesian budak2 kena amik exam semula.. boleh feel yg dorg sgt frust :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. betui dekdaa. kami cikgu lagi stressed tahap gaban...adoi letihnya .

      Delete
  7. Hi IM, haha.. cerita payung pula dah.. tapi betul tu, payung is so useful and as IM says, bukan hanya untuk guna bila hujan atau matahari terik tapi boleh guna sbg tongkat apabila jalan tak rata hehehe... Now I pun terfikir nak beli payung macam IM punya, cantik ber kalor2.. ye lah dulu waktu muda2 selalu jalan pakai kasut tumit tinggi, jalan cepat, lompat sini sana tak ada hal.. sekarang, guna skejap kaki macam nak patah.. So terpaksa guna sandal yang sederhana tinggi. Itu pun if jalan tak rata, nak kena balance susah juga.. So I pun nak cari payung cantik lah..

    So sorry about the UPSR soalan bocor.. adui kesian budak2 kena resit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes dearest Angie, payung ungu tu my menantu punya.dia memang crazy dgn wrna ungu.semua bnda pun dia beli msti ungu.
      about UPSR yg budak2 kena resit tu.I dh frust habis.kesian depa.can only pray for the best..apa lagi nak dikata kan...

      Delete
  8. Kak, I thought you only have daughters? Ooo...ada daughter in law juga naaa... I may need your advice on daughter in law subjects soon (padahal anak baru nak UPSR), hahahaha. Seriously, dah start looking forward for grandchildren. I is melampau, kan?

    Oh, I am in desperate need of tongkat since my ligament torn. Tapi dah try bawa tongkat, segan la pulak. Nak tengok2 kat Cosway. Depa ada payung yang boleh jadi tongkat. 2-1. Bolehlah camouflage kan. Hihihihi

    ReplyDelete