Tuesday, 3 July 2012

A glimpse of an evening ..



      Was in A Star with my friend yesterday afternoon, I saw in Giant berlambak2 kurma dah mula di jual, maybe because Ramadhan is coming soon, suasana puasa dah ada sikit2.
      I saw one old Chinese lady bargaining at the kurma stall, and the seller had a hard time explaining to her..
     " Sekarang barang semua mahal nyonya"
     " macamna dulu saya beli ada murah ? " Her hand holding a packet of dates.
     "Dulu memang murah nyonya, sekarang semua dah mahal."
     "Sikit pun tak bleh kurang ka ? "
     I left before I hear the answer from the seller, kadang2 walaupun I ni orang miskin, I tak suka dengar orang menawar teruk2.I rasa lemas. Kalau rasa tengok price tak mampu tak payah even go near.

    Then we went to my favourite Popular book store. Bulan lepas dah pi, ni pi lagi, found a book written by a Chinese lady ( plus other authors ), an autobiography about her life in Malaysian kampung,my friend looked for quran yang tulisan besar2. senang tengok, senang baca she said and with translation sekali..

     I found my small matthurat, because during our yassin session Friday night , bila ada masa senggang tunggu Isya, everybody ada bawa mathurat kecik, whereas I have to go pick a quran , so dah ada buku kecik senang. Although kecik ja but dalam tu ada semua, including yassin, al kaffi, al-waqiah, al-mulk, dan macam2 including doa a'kasyah yang arwah my father dulu selalu baca.

      Keluar from A Star just a few kilometers we were caught in a storm, and a very heavy rain.Could hardly see the road...takutnya ya Allah tengok liuk lentok pokok2 besar along the way. Dalam hati berdoa..

     Dalam sembang2 bawa pelan2 akhirnya sampai juga di rumah. My Faten dah siap dok sedia bahan nak goreng koetiaw kerang ..lega ada anak perempuan, malam ni I tak payah masuk dapor..he he.


..


No comments:

Post a Comment