Friday, 15 August 2014

makan makan makan..


   ish ish mkan makan makan.tk habis2.selesai saja posa 6, berduyun2 ada kenduri kat sekolah. Kenduri class silih berganti. semua cikgu di jemput. adussss..

         Ni this morning punya cerita.. kendur year 6. Parents mai hantar macam2 ..Food is served di tengah dataran.tak nampak dalam gambar. Murid murid tengah serbu..right in front of us. Di tangan masing2 ada semangkuk laksa siam..macam teringin nak mkan semangkuk penuh, tapi bila ambik hanya mampu masuk 2, 3 sudu saja...

               Ada ketupat, roti jala, nasi dagang, kek, puding dan berbagai lagi tak larat nak habaq .
Untung juga selera saya tak berapa sejak muda, so lepas makan sikit laksa tu, benda lain langsung tak boleh telan..
              I remember my mak selalu kata, dari kecik susah makan , bila dah tua pun masih sama..
Seronok tengok kawan2 makan, lepas satu..satu lagi masuk ke perut..
             Tapi walaupun selera tak tinggi, saya telah naik balik 1kilo lepas raya walau pun msa posa dah turun 4 kilo..ish kena turun balik..kena turun balik..

6 comments:

  1. laksa siam macam mana rupa dan rasanya?laksa penang tau laksa siam tak pernah rasa lagi ...

    ReplyDelete
  2. Dear Nieda, macam laksa johor, kuah lemak, ulam2 sama daun2 cmpur taugeh mentah, cuma meehoon nya halus, tk kasar mcm laksa biasa.

    ReplyDelete
  3. Laksa siam kat sini kuah kaler kunin huhuh.
    Kerabu meggi (boikootttt megi) pun penah makan.. pedas gila fuh fuh fuh.

    Eh sama la kita, lps mkn 1-2makanan, dah takleh masuk yg lain tp still nak sumbat jgk.. howwww aaa? hahaha.

    ReplyDelete
  4. Susah makan dan memilih makan elok jugak kak tak lah terover naik berat badan.

    ReplyDelete
  5. Hi gorgeous IM, wow you and your friends are all so beautiful but you always stands out, always....hehe..

    Best kan tengok banyak makanan.. tapi envy you tak makan banyak so badan tak lah naik sangat. For me there was a time, I only diet sikit, dah turun tapi sekarang dah berumur ni, hidu makanan pun badan naik ...haishhh .so kena control sikit...hehe

    ReplyDelete
  6. saya tetap berselera dulu hingga kini
    haha

    ReplyDelete