Saturday, 21 January 2012

Siap..!







      At last kerja hias bekas hantaran pun siap. Jenoh juga pasting  a flower here, tying a ribbon there,tediousnya bukan main, kalau orang punya memang tak sanggup, tapi anak sendiri apa nak kata.
      Sometimes tengah buat, tiba2 pening. Berhenti sat, lega buat balik.Then masuk dapor, masak masak masak. Then buat balik benda ni..Only two days.Dah siap.Actually bukan rumit sangat pun.Masa yang mula tu saja yang went tru trial and error. Bila sampai ke dua and seterusnya dah terror..he he.

      What left now is to go about the clothing. Dah shop for the materials at Gulatis Alor Star. Now I only need to draw the pattern and send to the tailor.

      Untung sikit anak lelaki, kalau girl then lagi banyak benda kena siap. Tempat akad nikahnya, dengan alas duduk dan latar belakangnya .Then kena siap macam satu platform untuk duduk bergambar selepas selesai nikahnya.

      Tapi anak lelaki hanya perlu pelamin and hiaskan meja untuk makan beradab saja ,then the guests which I will attend to later.

      My next agenda is the bilik pengantin. Flowers for the room dah siap. Tinggal nak letak saja.Curtain I dah jahit sendiri.Siap. Feature wall bilik tu pun dah siap plan what to put. Maybe lambat sikit la compared to Famila dulu.Anak sulung kita masih terkial2 takut tak sempat and semua in the end siap terlalu awal. When it comes to the second one, I dah tau nak budget masa.and know what to do first..

      Bila bilik pengantin dah siap nanti I will show it in my next post and my viewers can see and comment ok?  Right now I am going to my sis's house and plan what time to go to A Star this afternoon, to go buy a dress. She and I kena wakil my auntie bawa my cousin pi akad nikah tomorrow night..

      Life is so full of ups and downs. I hope Allah terus bagi tenaga and kesihatan yang baik to go tru this. So many things I want in life tapi I tak dapat ( dah give up), but there are so many things pula yang Allah bagi yang I tak minta dan menduga akan dapat. Thank you Allah...You are so sweet to me..
so sweet...



        
...

No comments:

Post a Comment