Tuesday, 10 June 2014

Anak daraku dah bertunang..


       My third was engaged  recently. hari penuh rahmat dan ikhsan dari Allah. No rain. weather was fine. Rombongan besan dari Penang sampai pukul 11 pagi.Ramai...nearly 50 orang.


             Rombongan dari pihak lelaki dah smpai...dengan hantaran pulak.

      After suaikenal dan family discussion sikit sebanyak maka cincin pun di sarungkan ke jari manis, tanda setuju .

                            Bakal mertua menyarungkan cincin ke jari Faten. Dah terikat da...

I think she looked radiant on the day..



              Posing atas pelamin sebelum acara mula.Me with my girls. hujung kiri bertudung bunga pink is my daughter in law from Kelang.My eldest in dark blue sama color dengan my dress.

          Moga  Allah permudahkan segalanya hingga hari mereka disatukan.InsyaAllah.

28 comments:

  1. selamat bertunang
    lawa anak sis ;)

    ops.. tudung half moon yg sis pakai tu sama cam saya jual
    hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Irfa, tudung yg I pakai tu selendang, bkan half moon.he he.

      Delete
  2. salam kak IM,
    wahhh taniah..taniah..semoga segala urusan dipermudahkan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq blu4sky. itu la harapan kita.

      Delete
  3. Wah kak....she is sooo gorgeous. Just like the mother. Kak IM, I am still reluctant to believe that you are a grandmother....huhuhuhuhu. You look soo young.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq, now camera cn play tricks tau.dlm gmbar lain, kalau tk caya mai la Perlis.he he.

      Delete
  4. Tahniah...cantiknya anak dara indaMarya. Semoga dipermudahkan sampai ke jinjang pelamin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Zai, yes moga di permudahkan.

      Delete
  5. tahniah Maz,
    a gorgeous mum with equally gorgeous daughter.Bila langsungnya..semoga dipermudahkan semua urusan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak Inson, langsungnya belum tetap lagi,baru dok pikiaq.nanti kita pi umah u jemput mkn knduri.

      Delete
  6. Congratulations on your beautiful daughter's engagement :)

    ReplyDelete
  7. tahniah to both, so sweet semua orang.

    baju si 3rd tuh pink salmon tu kan aunty? cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq alis, sini kami pnggil pink belacan.he he.betui bukan gurau.

      Delete
  8. Masyaallah tabarakallah cantiknya bakal pengantin, bertuah sape jadi suami dan bertuah juga sape jadi mertuanya nanti. Tak lama lagi makan nasi minyak la nampaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq che mid.insyaAllah ada jodoh smpai la masa tu.

      Delete
  9. Hi IM, wow congratulations! Your daughter is stunning! Am sure a lot of guys' hearts broken when she decided to choose the one she loves kan? Hehe.. I wish them well and may all they planned goes well.
    Angie

    ReplyDelete
    Replies
    1. flawless friend, masa muda semua cantik kan? ha ha.yes hopefully all goes well as planned.

      Delete
  10. tahniah...semoga ikatan berpanjangan ke jinjnag pelamin...cantik..mcm mamanya..

    ReplyDelete
  11. Tahniah Kak Inda...semakin berseri2 nampaknya. Lama menghilangkan diri welcome back.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang lama.kena penyakit malaih mengadap computer..ni pun tk tau bila penyakit malaih mai pulak tutup kedai la kita..he he.

      Delete
  12. Cantek anak akak.. semoga kekal bersama sampai bila2 dgn pasangannya.

    Akak duk update psl dia.. dia tau tak mak nya ada blog ni? Hehe.

    ReplyDelete
  13. tq dekdaa, amboi meniaga makin maju nmpak..dia tau pasal blog ni tapi jarang buka dn baca..

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah...semoga dipermudahkan...

    ReplyDelete
  15. aunty..cepatnya Faten dah engage..
    macam baru jer baca cerita aunty tulis dia baru grad..baru dapat kerja..hahaha

    tahniah!!

    she is so lovely and gorgeous..like her mother

    ReplyDelete