Tuesday, 24 June 2014

Apa lagi...


      Never ending...macam2 program la depa ni.
    .Hari Sabtu and Ahad the most precious days..sebab boleh relax di rumah dengan pokok2 di laman.   
     Tiba2 ada taklimat Bahasa Inggeris untuk guru2 drj 6.pulak.

     Amanat dari pengarah pelajaran .
     biasa la..pesanan itu ini..
     Buku latihan murid msti cepat di tanda..
     Corrections are very important...budak2 msti cepat2 buat corrections kalau perlu.
     cikgu2 msti pandai ambil hati budak2 supaya budak2 sayang cikgu dan rajin buat kerja yang kita suruh.
     Rajin bagi hadiah ( kecik2 pun tk pa) untuk tawan hati kanak2 yang kita mengajar..bla bla bla bla bla bla bla...

     Somebody cakap pasal petua2 nak score high marks..macam2...
     Diam tak diam dah hmpir 5 jam di dewan syarahan perpustakaan awam negeri Perlis.
    One minute leaning on my left..shortly after that ke kanan pulak.lenguh jangan cakap la.maklum urat pun dah longgar semua..

     Tapi one thing yang best giler...boleh jumpa kawan2.
     Tu yg best. langkah masuk ke dewan semua muka ceria..
     and of course pot pet pot pet while waiting for the pengarah..
     Habis saja taklimat masa lunch sembang la sampai tk sedar dh dekat pukul 2..


             Senyum la nak hidup...Among close friends...letih tapi seronok. Next Saturday ada lagi...adoiii.




8 comments:

  1. I know...I know.... Ada masa saya pun rasa macam tu juga... That 'adoiii' tu terkeluar juga la. Dan-dan tu lah dok bilang jari...bila lahhh nak retire nie. Lamanyaaaa lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. u r stll young dear..bilang sepuluh kali pun masih pjg lagi masa ..he he

      Delete
  2. ini projek besar negeri perlis....pengarah turun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nieda, bulan ni memang bulan dia turun pdg.semua org dia jumpa..

      Delete
  3. pengorbanan seorang guru...terpaksa melepaskan waktu berehat kat rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes kelas tambahan dah jadi 3 kali seminggu.termasuk malam...aduuuh.tapi tengok mata anak murid tk smpai hati nk tuang kelas..

      Delete
  4. Hujung minggu ni dah sibuk nak buat persediaan puasa kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina,tk da sgt.starting yestrday dh ada lori masuk taman ni dgn ikan , ketam , sotong fresh...tinggal nak masak saja..he he

      Delete