Monday, 2 June 2014

SORRY...



         Its been a long time since I last wrote here. many things happened. And many things dah settled pun..
        To ANGIE, JUNAINA, UNCLE AL,AZIELA,HARNIDA,NANIASDA AND BUNGA TULIP yang msg  me and wondering I pi mana...sebenarnya tk pi mana pun tapi ada hal sikit.tak sempat mengadap blog.
         dalam sibuk2 tu ,I had the chance to perform my umrah jugak..it was an unforgettable experience. Ada la 2 or 3 strange macam magic yang berlaku.tapi susah nak cerita dlm blog ni sebab kena cerita berdepan,with expressions baru puaih hati kan? he he.
         But just like many people said la. Rasa mcm Allah dekat sangat dengan kita di sana. kebanyakkan yang di minta dalam doa di Masjid nabi dan Masjidil Haram makbul..hanya satu saja yang belum dapat lagi..masih menunggu dgn harapan dan keyakinan tinggi.Yg pasti I know mudah saja kalau Allah nak bagi...kan?
      look below...my photo there.lady in black.haha.dengan muka tanpa makeup, bedak pun tak letak..lipstick apatah lagi.langsung tk bawa pi sana.lega..
     see you soon.now cuti sekolah.so boleh update semua yg tertinggal.tungguuuu...

       

20 comments:

  1. Salam Kak Inda..
    Selamat kembali dan selamat bercuti.ehehe..
    nak bercerita depan2 tak tau bila ada kesempatan berjumpa.ehe..
    ramai yang pulang dari umrah/haji bagitau benda yang sama kak..hati tenang je kan, doakan jua kami dapat ke sana menjadi tetamu Allah kelak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi dear,tq.tu la kalau boleh jumpa msti best brcerita.but one particular incident yg berlaku memang magic sungguh.cnt believe my eyes.kuasa Allah.yg tk trsampai oleh akal pun mudah saja bagiNYA.

      Delete
  2. Alhamdulillah..... Lega rasa bila dah dapat news ni. Seronoknya dapat pi umrah. Muka tak mekap pun dok jelita gak lagi.... Ok..ok...I tunggu next postings la yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear Aziela, tq.cuti sronok la jalan2 makan2..Adam tak bawa sma ke?

      Delete
  3. Alhamdulillah dapat mengerjakan umrah walaupun sibuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zai, tq.kalau ikut sibuk memang tk sempat.tapi selit juga di celah2.he he

      Delete
  4. RINDU KAKAK..
    NNT CEPAT APDET YE

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes dear Irfa, will update soon..tq.

      Delete
  5. Alhamdulillah IndaMarya....you are ok!!! I cld hug and kiss you (virtually???)when I see your posting in my blog list :))). Insha Allah I doa harapan you yang satu itu akan termakbul jua dan umrah yang telah ditunaikan mabrur. Nowadays pun I jarang-jarang boleh jenguk my blog and read all the postings cos babysitting my cucu takes up all my day time, mlm ummi dia pulaklah yg jaga. Whatever..I am so glad to see you back here and writing again ...hugs :)

    ReplyDelete
  6. my dear naniasda, I too was doing the same thing..babysitting cucu.last week.Now I am bck home.yes indeed those little angels really took up my time .sedar2 dh 7pm.where mum took over.
    now cuti sekolah. at least I have some ample time to attend to my flowers.he he.tq friend. lots of tight hugs for u too. muuaaah.

    ReplyDelete
  7. salam aunty :)

    lama tak dengar khabar... askar2 kat rumah sy pon penuh di rumah sementara cuti sekolah ni. usia 4thn smpai 8 bulan, 4 org. dia sakat dia, dia rebut mainan dia. havoc satu rumah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear alis, sorry sibuk sgt.tak smpat nk berblogging, ni baru ada time sikit.
      he he msti riuh bila anak2 ada di rumah.masa tu dh brlalu bagi saya..anak2 dh besar2. now riuh kalau anak2 cucu balik.masa tu tok tk menang tgn di dapor.entertaining them with food penuh atas meja.

      Delete
  8. Hi IM, gosh, I missed you. And am so excited you are back. In fact kan, I've not been that active in my blog too. But sekali sekala I jengok2 juga and today, in fact this morning I saw that you had posted something quite recent. But as I was rushing, was not able to comment.

    So happy for you dah pergi Umrah and safely back too. Am sure banyak pengalaman2 yang baik dan yang menakjubkan kan IM. You looking so gorgeous too in your latest pic.

    And noted to you have been busy .. now cuti sekolah can spend and 'talk' to your flowers more hehehe..
    Ok, lah nak tunggu your next post. Maybe you kongsi apa yang 'magic' you experienced during your travel..
    Till then, take care and see you soon.
    Angie

    ReplyDelete
  9. my dear flawless friend Angie.
    ya, its been ages since I last wrote here, tak tau sibuk apa ntah..ni pun rasa malas nk update yg baru.maybe one of these days..
    bunga2 tetap blooming.yang tu msti kena ada masa walau busy pun.They need immediate action ,kena siram evryday.kalau I am away I have a friend who took over look after them..siram, baja, racun rumput semua..
    ystrday pi ronda2 penang dgn kawan2..rasa mcm muda2 dulu..makan, jalan, shopping.malam lepak at Pdg Kota just sronok tengok gelagat org di situ,smbil mkn buah berangan...
    ok kawan, hope one day kita boleh jumpa dpan mata...so that I cn get that flawless scret of yours..he he.

    ReplyDelete
  10. ohh...saya uma terpikir tuan blog dah tak berminat berblog lagi...

    ReplyDelete
  11. kamsiah, minat ada sejemput ja...one day hilang terus

    ReplyDelete
  12. Suami Aina pon pi umrah bulan 4 hari tu kak...

    ReplyDelete
  13. Amboi la... 1/2 thn MIA.. tengok list blogger.. ish dah lama tak update.
    Acu cuba hint2 sikit apa yg 'banyak benor tejadi' tu hehe.

    Oh gi umrah.. alhamdulillahhh :-)

    ReplyDelete