Wednesday, 23 November 2011

They are human too...

             " Oi hang dah tak dak idea dah ke sampai tulis pasal orang tak betui tu dalam blog hang?"
            Someone ( a good friend ) called me , because I wrote about those special people in my latest post. Terkejutnya saya.
            " La, depa tu bukan orang ka?" I asked.
            " Ya la banyak lagi benda boleh cerita yang lebih bermanafaat dalam blog hang tu " He insisted.
            " Lepas tu siap ambik gambag depa tu pula.he he. hang tak dak kerja lain ke" and he laughed like he has heard something very funny.

            So I pun buat jawab sambil gelak2.
            " Look , Perlis ni kecik ja, dalam FB orang lain berlambak gambag depa tu, I copy je masuk blog.dan kebetulan ada cerita sikit I masuk pi la untuk kawan2 share.I am not a reporter yang bawa a camera wherever I go..come on la.." Dia diam..
          
            " Kalau hang nak, dekat umah aku ada orang gila yang muka dia tak dak dalam FB, nak ambik gmbag mai la"..he was testing me..
 
            " Boleh boleh nanti I pi na ? u bawa I pi jumpa dia.Nanti I pi ambik camera I " He seemed satisfied..

            Sometimes we tend to forget, those special people have a very special place di sisi Tuhan.Dosa pun tak di kira. Kita ? what about US ??

            Satu-satunya kata2 Dr Hamka yang I tak boleh lupa ialah : Jangan ketawakan orang yang jatuh, tapi bersyukurlah sebab kita tidak jatuh..

           My friend, take this as something to ponder...



 
..

No comments:

Post a Comment