Friday, 25 July 2014

Selamat Hari Raya semua....


             Today is the last day of school before we celebrate Hari Raya. Macam biasa di sekolah ada pemberian duit raya to those unfortunate children. Anak yatim, anak miskin ..dari derma guru2 dan insan2 perihatin semua budak dpat duit raya.
             At 1030 am semua berkumpul di dataran perhimpunan. Acara berjalan lancar.

                  Masa lagu raya di mainkan kami sempat ambik gambar ramai2. Ada candit ada saja2 bergaya. Macam2 telatah. cikgu2 pun orang juga. Rasa lega. Tension mengajar hilang.
                 Saya bagi homework setiap class yang diajar sesuai dengan cuti seminggu.Raya raya jugak, homework msti kena buat. Dateline hari Isnin lepas raya..tak buat jaga..he he.




                    Murid2 mula beratur bersalaman dengan semua cikgu...

             Selepas selesai semua kami bersembang lagi diatas bangku batu di luar darjah. Salam semua.minta maaf kalau ada salah silap masing2..


                 With my headmistress. Baju merah dia pakai.Sempat bisik ketelinga saya.."kerja banyak menimbun "
                 Selamat Hari Raya Aidilfitri. Forgive me for evry mistake I made. Jangan simpan dalam hati. yg jauh di mata yang dah lost contact..tolong sambung kembali.lets be friends again..
                If tomorrow takes the beautiful and you away from me, at least I will have an old time movie on my spools of memory....



.

9 comments:

  1. Hello IndaMarya, here's wishing you and family a selamat hari raya. And all the very best wishes.
    Happy holidays.
    You stay beautiful, and simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
  2. hi dear Lee, lama tk dgr cerita. I nk masuk blog u pun tk boleh snce I stopped blogging last fw months.I wll try apply lagi skali.he he.tq for the wishes.You stay cool..

    ReplyDelete
  3. Hi gorgeous IM, selamat bercuti and also Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. I kan excited imagining you all during this celebration.. I can imagine anak2 and their family balik, mula lah bising dirumah, masak2, sembang2, visit friends, relatives, bermaaf ma'afan.. eh bestnye.

    My brother and sister pun celebrate 'cos both of them convert when they married their respective spouse. So to me, Hari Raya is not foreign. 1st day dah banyak undangan yippiee... diet belakang kira..haha

    Take care, be safe and God bless.

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya....Maaf Zahir dan Batin...

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari raya Maaf Zahir dan Batin akak... Raya kat Perlis tapi memang tak sempat kemana2...

    ReplyDelete
  6. Selamat Hari Raya Aunty..
    tu dia..email x check..memang raya sungguh ni ;)

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari raya to u & maaf zahir batin

    ReplyDelete
  8. Hi IndaMarya, Selamat Hari Raya to you and family.

    Have a nice day.

    ReplyDelete
  9. Hello IndaMarya...how you doin'? You still visiting friends for hari raya? Sekolah da buka?
    Anyway, just dropped by to say hello, and you simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.
    Ps, your email on strike?

    ReplyDelete