Friday, 17 February 2012

card kawin Imi...!



       " Mak, tengok kad kawin abg.dah siap. Tengok dalam group."
       So eager berlari2 la I masuk bilik buka laptop. yes dah siap.He draft his own design.
       " Ni special, tak dak juai di kedai tau mak.."

       In the begining he wrote from Kelang ke Perlis, bunyi nya macam tak berapa puitis.The girl stayed in Taman Seri Andalas. So I said why not write dari Seri Andalas ke Indera Kayangan, baru gempak sikit.

       So jadilah cover card tu like below..





             The above is the card itself. He drew all the characters situ. Adik beradik, ipar duai.Kalau tak lawak bukan Imi namanya.I am just beside the groom, next to my son in law holding little Sara. Notice tepi Suhail hujung kiri ada a guitar beside him...
             Tengok atas meja , siap ada petai..his favourite. Dekat petai belah kanan ada ayam.sebab di umah sini ada bela ayam kampung..ha ha.His car, his bride's cats,..watak katun Superman, the film "UP" and anything come into his mind semua masuk..

           Looking at the plan to the house lagi teruk.tak larat gelak.Semua ada words such as:...

' Masuk Perlih dah "
' Dekat nak sampai dah...'
' sat lagi"

'Tu dia tu dia.."
" Wey wey "

           Tengok card tu memang macam tengok dia..Dari kecik sampai nak jadi suami orang hidup dia penoh dengan keceriaan.Moga Allah always takes care of him, his other siblings, and everybody yang dia sayang.InsyaAllah...

            "Selamat Pengantin Baru Abang "




...













4 comments:

  1. lega mak na..sorang lagi nak kawin..i'm happy for them..

    ReplyDelete
  2. yes kakak.tapi sekali-sekali buat mjlis penat nya..

    ReplyDelete
  3. aloo..begenang plak baca paragraph last tu..huk huk

    ReplyDelete